Jdi na obsah Jdi na menu
 


Grácie

13. 3. 2012

Flétnový soubor Grácie byl založen 13. ledna 2010 slečnou Klárou Láskovou. Grácie začaly hrát v sestavě Kláry Láskové, Adély Bartoškové, Veroniky Koblížkové a Zuzany Herrmanové. 

První oficiální vystoupení našeho souboru Grácie proběhlo 26. února 2011 ve víceúčelovém sále v Dlouhé Třebové u příležitosti Dětského karnevalu. Karneval byl zaměřený na Piráty z Karibiku, tudíž jsme se proměnily v pirátky a spolu s šesti houslemi zahrály úvodní písničku Pirátů z Karibiku.

V současné době pilně trénujeme, sháníme nové noty, kontakty a snažíme se vystupovat. Občas je obtížné skloubit školy všech a zkoušky souboru, ale zatím nám to vychází a budeme doufat, že to tak půjde i dál :-) Hraní nás baví, střídáme několik zobcových fléten - sopraninovou, sopránovou, altovou a tenorovou. Pokud si nás budete chtít poslechnout, pak sledujte část blížící se události ;-)

K začátku nového školního roku 2012 Grácie začaly fungovat pouze ve dvou, ale i tak mají v plánu vánoční koncertování.

Tato sestava netrvala dlouho a Grácie se vrátily do plného počtu čtyř hráček. V důsledku školy a různých jiných okolností se může stát, že na některých vystoupeních Grácie nebudou hrát v plném počtu, ale většinou se snažíme hrát všechny čtyři. 

V přípravné fázi na vánoční koncert 2014 v Dlouhé Třebové se Grácie dohodly, že ukončí spolupráci v důsledku školních a pracovní povinností, nových zájmů a koníčků. Poslední společné vystoupení tedy odehrály v květnu 2014 na Noci kostelů. Není vyloučeno, že si společně ještě někde zahrají, ale už nebudou dodržovat pravidelné koncertování na Noci kostelů a vánočních koncertech. Kontakty jsou stále stejné, takže pokud byste nás i přesto chtěly slyšet, neváhejte se na nás obrátit :-)

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář