Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vystoupení 2013

24. 12. 2013

A ještě jedno vánoční vystoupení letos Grácie stihly a tím bylo vystoupení na 23. adventním koncertu 15. prosince 2013 v kostele v Dlouhé Třebové. Program jsme částečně vyměnily a u Tiché noci prvně přidaly i kytaru v našem podání. Hrály jsme tedy písničky Danse Du Roi, Uvaříme kašičku, Ejhle, chasa naše, Čas radosti, Vánoční ukolébavka, Andělské přátelství a Tichá noc. Spolu s námi vystoupila Schola sv. Prokopa a Smíšený pěvecký sbor Žerotím z Brandýsa nad Orlicí. Tímto děkujeme za podporu a přejem krásné prožití vánočních svátků a šťastný nový rok :-).

 

Grácie děkují za Vaši podporu na vánočním vystoupení v Rybníku, kde mohly 30. listopadu 2013 zahájit i s Vámi začínající advent a potěšit se návštěvou Mikuláře. Pro tuhle událost jsme zvolily program Micheal Praetorius - Dance Du ROI, koleda Uvaříme kašičku, Pastorela, Ejhle, chasa naše, Greensleves, Vánoční koleda.

 

Máme za sebou tradiční letní přestávku, dokončovaly jsme studia a užívaly si prázdniny. Je ale jedna věc, po které se nám vždycky stýská a to jsou naše vystoupení. Zůstáváme věrné obci Rybník, kde jsme 20. října 2013 zahrály u příležitosti 20 let od vysvěcení kostela. Atmosféra byla příjemná, jelikož to bylo považováno za větší slavnost, tak byly napečené i dobroty a Grácie potěšila kytička jako milá pozornost od pořadatelů. Zde jsme se předvedly písničkami Michael Praetorius - Danse Du Roi, Daphne, Alemanda - anonym, Susato - Alemande, Bransle Del Oficiel, Polský tanec a La Battera.

 

Grácie se sešly poprvé po roce v plném počtu a 24. května 2013 vystoupily již po třetí na Noci kostelů, tentokrát v kostele v Dlouhé Třebové. Jako hosty si Grácie pozvaly kytaristy Martina Malého a Pavla Kycla z Pardubic, kteří přispěli k oživení jejich programu a ve druhé části večera měli i svůj blok písniček. Hrály se písničky Greensleves, Bon repos, Scherzino, Pochod kapucínů, Pastorela, Allemanda anonym, Polský tanec, Stín katedrál, Do nebe, Nina a Jasná zpráva. Nacvičování proběhlo v rekordním čase, takže jsme rády, že se vystoupení podařilo a poděkování patří hlavně klukům, kteří vážili cestu a zapojili se do této akce.

Během večera zazněly písničky od Scholy sv. Prokopa, slovo o historii měl kronikář obce Martin Lamplot a na závěr proběhla výstava liturgických rouch.

 

Náhledy fotografií ze složky Noc kostelů 2013

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář